ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ

Share on facebook
Share on email
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Σκιαθίτισσες και Σκιαθίτες 
έχω ήδη ανακοινώσει τη συμμετοχή μου στις επερχόμενες εκλογές, με συνοδοιπόρους τριάντα δυο (32) στελέχη της κοινωνίας του νησιού μας που ζώντας στη Σκιάθο γνωρίζουν πολύ καλά τα θετικά και τα αρνητικά των παροχών του νησιού μας.
Τριάντα δύο (32) πρόσωπα, άλλα έμπειρα και άλλα νέα στον τοπικό πολιτικό στίβο , με γνώσεις , νέες ιδέες , ενέργεια και ενθουσιασμό.
Η παράταξη μας «ΣΚΙΑΘΟΣ ΕΝΩΜΕΝΗ» και με βασικό σύνθημα «Βήμα στο Μέλλον» καλεί σε συστράτευση όλους τους συντοπίτες μας που ενδιαφέρονται για ένα καλύτερο αύριο και την ανάπτυξη του νησιού μας .
Ένας Φιλόσοφος είχε πει «Για να έχεις Μέλλον πρέπει να θυμάσαι και να τιμάς το παρελθόν» . Έτσι αποφάσισα να ενημερώσω για ενέργειες που είχαν γίνει στο παρελθόν , ξεκινώντας από το θέμα του ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ και συγκεκριμένα την επέκτασή του διαδρόμου κατά 110 μέτρα μέσα από την παλαιά περίφραξη και την δημιουργία χώρου στάθμευσης αεροσκαφών.
Είμαι περήφανος που συνέβαλα στο σημαντικότατο αυτό έργο για την περαιτέρω Τουριστική Ανάπτυξη του νησιού μας. 
Δεν άφησα φυσικά ασχολίαστο και το γεγονός ότι το έργο κινδύνευσε να μην ολοκληρωθεί από λανθασμένη, (κατά τη γνώμη της ισχυρής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας) τοποθέτηση και παρέμβαση ενός Συλλόγου που με πείσμα προσπάθησε να το εμποδίσει κοιτώντας το δέντρο και όχι το δάσος. Με παρέμβαση, την βοήθεια και την συνδρομή πολιτών, Δημοτικών Συμβούλων και του Περιφερειάρχη μας Κ. Αγοραστού το έργο ολοκληρώθηκε.
Με μεγάλη όμως έκπληξη είδα μια απάντηση σε μία ΜΗ ΕΡΏΤΗΣΗ ΜΟΥ από έναν νεαρό συμπολίτη μας που φιλοδοξεί να γίνει Δήμαρχος.
Ανακατεύοντας τα πάντα και τους πάντες (ακόμα και με ονόματα) , παραλείποντας γεγονότα και πεπραγμένα προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν έφταιγε αυτός αλλά κάποιοι άλλοι.
Ισχυρίστηκε ότι δεν έφταιγε για την καθυστέρηση και την παραλίγο την ματαίωση του έργου και χαρακτήρισε τον εαυτό του «ιδεολόγο», πρωτοπόρο και αμόλυντο.
Αυτή από το πουθενά απάντηση του κ. Θεοδωρή Τζούμα με «πήγε» πολλά χρόνια πίσω τοτε που παίζοντας με τα άλλα παιδιά στις τότε όμορφες γειτονιές , κάναμε ζαβολιές και όταν μας πιάνανε , η έκφραση όλων μας ήταν «όχι εγώ θειά , κείνος το κανε».
Εδώ δεν χωρούν ψευδείς και αποσπασματικές πληροφορίες γιατί τότε «παίχτηκε» η εξασφάλιση και η περαιτέρω βελτίωση της Ποιότητας της Ζωής μας.
Γι αυτό μέχρι τις εκλογές θα γραφτούν και θα ειπωθούν όλες οι αλήθειες που γνωρίζει ο κύριος Θεοδωρής Τζούμας για το έργο αυτό, όπως την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, την κ. Ελένη, το Ειδικό Δημοτικό Συμβούλιο του 2014 και άλλα , με βίντεο και έγγραφα.
Τέλος έχω να πω στον νεαρό υποψήφιο ότι δεν είναι κακό να πεις … «Εγώ το έκανα». 
Όλοι γνωρίζουν και το έχουν ζήσει , ότι εγώ διεκδικώ το δικαίωμα στο λάθος (κανείς αλάνθαστος και αναμάρτητος) αλλά προσπαθώ να μαθαίνω από αυτό και να το αποφεύγω στο μέλλον .
Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στο παιδί που παίζει και στον ενήλικα που μπορεί να ηγηθεί του δήμου Σκιάθου .
Κλείνοντας σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε τα βέλτιστα με σύνθημα μας «Όλοι μαζί ενωμένοι, δυνατοί για το καλό του νησιού μας».
Ευχαριστώ
Νικόλαος Πλωμαρίτης
Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Σκιάθος Ενωμένη» και με βασικό σύνθημα «Βήμα στο Μέλλον».